تصویر هاستینگ
دامنه چیست ؟ و چگونه ثبت می شود؟

دامنه چیست و نحوه ثبت دامنه

انتخاب دامنه و نحوه ثبت دامنه یکی از مهمترین مراحل برای ساخت وبسایت یا به طور کلی، کسب‌وکار آنلاین است. شما می‌توانید برای وب‌سایت خود هر نام دامنه‌ای و با هر پسوندی را به دلخواه خود برگزینید به شرط اینکه آن نام دامنه قبلاً توسط فرد دیگری ثبت نشده باشد. حتی برای ثبت دامنه نیازی نیست که حتماً وب‌سایت داشته باشید. در این مقاله  همه نکاتی که باید برای خرید دامنه را بدانید گفته شده است با ما همراه باشید…

دامنه چیست؟

نام دامنه رشته ای از متن است که به یک آدرس IP حروف عددی نگاشت می شود و برای دسترسی به وب سایت از نرم افزار مشتری استفاده می شود. در زبان انگلیسی ساده، نام دامنه متنی است که کاربر در پنجره مرورگر تایپ می کند تا به یک وب سایت خاص برسد. به عنوان مثال، نام دامنه Google “google.com” است. آدرس واقعی یک وب سایت یک آدرس IP عددی پیچیده است (به عنوان مثال ۱۹۲٫۰٫۲٫۲)، اما به لطف DNS، کاربران می توانند نام های دامنه را وارد کرده و به وب سایت هایی که به دنبال آن هستند هدایت شوند. این فرآیند به عنوان جستجوی DNS شناخته می شود.

تفاوت دامنه و URL چیست؟

در حالی که دامنه و URL (Universal Resource Locator) شباهت‌هایی باهم دارند، اما متفاوت هستند. اگر بخواهیم به صورت ساده به سوال تفاوت URL و دامنه چیست پاسخ دهیم، می‌توا گفت که URL به عنوان یک آدرس وب کامل عمل می‌کند و کاربران را به صفحه‌ای خاص در یک سایت هدایت می‌کند و دامنه، بخشی از آن است.

نحوه ثبت دامنه چگونه است؟

ثبت دامنه خوب ظرافتی دارد که بی‌توجهی به آن‌ها می‌تواند به هویت آنلاین شما ضربه بزند. نام دامنه (Domain Name) همانند لوگو و برند یک شرکت است که اگر درست انتخاب شود مردم آن را برای معرفی محصول خاص خواهند شناخت و در جذب مشتری آنلاین و بازاریابی موفق بسیار مؤثر خواهد بود. برای نحوه ثبت دامنه شما باید به سراغ یکی از وب‌سایت‌های ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ بروید. به‌عنوان پیشنهاد شما می‌توانید وارد سایت پرشین تک شوید و در باکس جستجو دامنه موردنظر خود را با توجه به توضیحاتی که دادیم جستجو کنید. بعدازاینکه از آزاد بودن دامنه خود اطمینان پیدا کردید می‌توانید درخواست ثبت را ارسال کرده و مراحل پرداخت را طی کنید. البته در نظر داشته باشید که باید مدت آن را نیز مشخص کنید. این مدت‌زمان حداقل یک‌ساله و حداکثر ۱۰ ساله است. کارشناسانپرشین تک درخواست خرید دامنه شما را بررسی و دامنه موردنظر را به شما تحویل خواهند داد.

آشنایی با انواع پسوند دامنه

برای وب سایت‌ها انواع مختلفی از پسوند در اینترنت وجود دارد. برخی از این پسوندها رایگان هستند، اما به هیچ عنوان برای طراحی وبسایت پیشنهاد نمی‌شود. زیرا رتبه سئوی شما را کاهش می‌دهند. هر پسوند، نشانگر هویت مشخصه یک وب سایت است. برای مثال .com مخفف کلمه commerce به معنی سایت تجاری است. برخی پسوندهای دامنه‌ها ملی هستند، برای مثال .ir نشانگر وب سایتی متعلق به کشور ایران است. انتخاب پسوند برای یک آدرس اجباری است ، پسوند را می توان از میان گزینه های موجود و با توجه به نوع یا محل فعالیت انتخاب نمود. پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی می باشند که توسط کمیته مخصوص تایید و تصویب پسوندها یعنی ICANN تایید شده باشند. این پسوندها از نظر فنی Top Level Domain یا به اختصار TLD اطلاق می گردند که می توان آنها را در سه دسته کلی به ترتیب زیر تقسیم بندی نمود:
  • عمومی (gTLD):
پسوند‌های عمومی نام دامنه هستند. همه افراد می‌توانند این پسوندها را ثبت کنند. صدها نوع مختلف پسوند دامنه در این دسته قرار می‌گیرند. برای مثال com. یا net. یا org. بسیار معروف هستند و برخی مثل info. یا agency. یا club. و … کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  •  اختصاصی:
این پسوند ها که عبارتند از.com , .net , .org برای ثبت و استفاده عموم و هر نوع کاربری مجاز (قانونی) قابل استفاده می باشند. ثبت این دامنه ها از طریق شرکتهایی با عنوان Registrar که توسط ICANN معتبر اعلام شده اند یا نمایندگیهای مجاز آنها امکان پذیر می باشد.
  • ملی:
به هر کشوری یک نوع پسوند دامنه خاص اختصاص داده شده است. برای مثال پسوند دامنه ایران ir. ، پسوند دامنه انگلستان uk. و یا آمریکا us. می‌باشد. اداره این پسوندها، قوانین و نحوه تخصیص آنها در اختیار دولت ها یا مراکز معرفی شده توسط مراجع رسمی هر کشور خواهد بود. به طور مثال برای دامین های ir مرجع رسمی سازمان فیزیک نظری ایران (nic.ir) می باشد.

دیدگاه‌تان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *